Bot process running slower on Control Tower

issues

#1

Good day,

Just want to know why my process running in Control tower is a lot slower than in RPA Recorder - When I run the process in Recorder it takes a ± 1 min and with Control tower scheduled run it takes more than 5 minutes with the same process? What can be the problem? and how do I fix this?

Thanks


KeyStroke funtion is slow to assign
#2

@wilmar_meyer2K The reason might be lack of RAM or disk space.
Could you share your PC specs: processor, free RAM and free disk space after Control Tower start?


#3

Good Day,

Thanks for the reply. Do you mean when Control tower is open and running a process, or just when its open on the web? The RPA express recorder runs very quick but control tower takes 4-5 min longer on each item in the process (Processing emails attachments info to excel)

diskspace


#4

Hi, I meant when the Control Tower is started, but not running a script yet. Could you share the RAM and disk usage at that time?


#5

Hi there, sorry for the misunderstanding,

Only with control tower open and nothing else:

image

Thanks


#6

@wilmar_meyer2K Everything seems fine.
Maybe, this is related to the Switch to window issue we are discussing in another thread?
Do you have Window action in this recording?


#7

haha, yes its me - on the other thread as well. I work with Gerhard and I replied under his thread. becuase its switch window specifc that takes very long in Control tower - :slight_smile:


#8

Got it :slight_smile:

We have created a ticket to investigate such behavior on Control Tower. As soon as we have an update on this I’ll let you know.


#9